PALÍNDROM: paraula o frase que es llegeix igual de dreta a esquerra que d'esquerra a dreta.

Palíndrom prové del terme grec palindromos format per -palin (de nou) i -dromos (cursa).









Mut, sóc noble, erudit i duré el bon costum.

TWITTER

TWITTER
Jesús Lladó

dilluns, 18 de març del 2024

JOSEP M. ALBAIGÈS IN MEMORIAM

 


Avui, fa deu anys, es moria Josep M. Albaigès (1940-2014). Persona fonamental en el món del palindromisme i de la cultura, gran amic personal.

El 1987 fundava, amb deu intrèpids aficionats a la ludolingüística i especialment als palíndroms, el Club Palindromista Internacional i alhora naixia la revista SEMAGAMES que d’aleshores ençà ha estat, i és, nucli de la palindromia arreu.

Home culte, savi, ple d’energia encomanadissa, imprescindible del món de la cultura, no hem deixat mai més d’enyorar-lo. Es de justícia recordar-lo i tenir-lo sempre present.

De peu: Albaigès – Asseguts: Lladó-Serra-Castanyer


Amant i estudiós de la llengüa en molts dels seus àmbits, es va especialitzar en onomàstica, tema sobre el qual va escriure diversos llibres. Com a record, adjuntem una de les últimes entrevistes que li van fer on mostra breument els seus coneixements. Cap al final li pregunten sobre l’afició als palíndroms. Interesantíssim, com sempre, ens ajuda a portar millor el buit de la seva pèrdua.

TV 2 ENTREVISTA ALBAIGÈS


Lladó-Albaigès-Ruiz

Finalment, en el següent enllaç, es pot accedir al número 1 de la revista SEMAGAMES. Edició totalment casolana, pre informàtica, és un document històric del món dels palíndroms.

1 comentari:

Aviator ha dit...

Thanks for sharing your expertise in such a relatable manner. Share your Aviator gaming experiences on our interactive blog.